YKSILÖVALMENNUS

Yksilövalmennus on kaikista laadukkain ja tehokkain tapa saavuttaa omat tavoitteesi. Onko sinulla unelma, jonka saavuttamiseen haluaisit ammattilaisen apua? JOENSALO TRAINING – tiimissä on tällä hetkellä tilaa kahdelle urheilijalle. 

OTA YHTEYTTÄ

TEAM JOENSALO TRAINING

Tiimiin kuuluu tällä hetkellä kolme upeaa urheilijaa, joiden tavoitteet urheilun saralla ovat korkealla! 

RITA TIMONEN
RITA TIMONEN

Lentopallo

Libero Mestaruusliiga Suomi

Tuuli Metsäkoivu
Tuuli Metsäkoivu

Beach Volley

SM- kiertue, World Tour

Iida Mikkonen
Iida Mikkonen

Lentopallo

Yleispelaaja / hakkuri, 1-sarja

LOTTA VIRTA
LOTTA VIRTA

Lentopallo

Libero, 2-/1.sarja

Tuuli Tuominen
Tuuli Tuominen

Lentopallo

Yleispelaaja Mestaruusliiga Suomi

Anni Lauttia
Anni Lauttia

Lentopallo

2. sarja

MUKAAN TIIMIIN?

RITA TIMONEN, 20 v, Lentopallo

Olen 20 vuotias lentopalloilija, pelasin kauden 2020-2021 Pölkky Kuusamon paidassa liberona. Edeltävinä kausina olen pelannut LP-Vampulassa, OrPossa, sekä Pieksämäki Volleyssa. Ensi vuodelle olisi haaveena päästä opiskelemaan Tampereen yliopistoon ja jatkaa pelaamista pääsarjatasolla.

Aloitin lentopallon 10-vuotiaana, jota ennen harrastin ratsastusta, sekä jääkiekkoa ja ringetteä. Viime kausi jäi omalta osalta kesken isomman loukkaantumisen vuoksi, muttta nyt kuitenkin kaikki on kunnossa ja olen päässyt treenaamaan täysipainotteisesti lentopalloilijana.

Lentopallon osalta tavoitteitani on saavuttaa paikka aloituskuusikossa liigassa ja sitä kautta olisi hienoa, jos avautuisi mahdollisuus edetä myös kovempiin liigoihin. Yleisesti tavoite on kehittyä monipuolisesti urheilijana, niin fyysisesti, kuin psyykkisestikin.

Mun lempparitreenejä on nopeusreenit! Lisäksi OFF-seasonin kestävyystreenit olivat kivaa vaihtelua muuhun treenaamiseen. 

Tutustuin Emiliaan viime kaudella ja vakuutuin hänen osaamisesta ja tietotaidon määrästä. Lukuisten käytyjen keskusteluiden myötä tajusin, kuinka paljon fysiikkatreenaaminen voi viedä omassa lajissa eteenpäin. Lisäksi jaetaan Emilian kanssa sama pelipaikka ja sen vuoksi luotto osaamiseen on tosi korkealla. Mun mielestä on tosi tärkeää, että valmentajaan voi luottaa ja Emilialta voi aina kysyä, jos joku on epäselvää tai jos vaikka on jonkunlaista vaivaa, minkä vuoksi ei pysty harjoitteita suorittamaan normaalisti.

Emilian kanssa ohjelmien muokkaaminen omien tarpeiden mukaan sujuu hyvin ja koitamme aina löytää yhdessä oikeat ratkaisut, mikäli joku ei tunnu toimivan!

TUULI METSÄKOIVU, 24 v, Beach Volley

Olen 24-vuotias beach volleyn pelaaja Espoosta. Treenaamisen ohella valmennan biitsillä ja opiskelen Aalto yliopistossa informaatioverkosojen koulutusohjelmassa. 

Lentopallon parissa aloitin 7-vuotiaana ja sen parissa vierähtikin n. 16 vuotta. Pelasin monta vuotta Helsingissä 1-sarjaa ja 2018-19 -kaudella LP Vampulassa liigaa passarina. Biitsin pariin eksyin viitisen vuotta sitten, kun siskoni Katjan kanssa aloimme kesäisin pelailla ja päätettiin lähteä lentiskauden jälkeen treenileirille Turkkiin tutustumaan lajiin lisää. Rakastuttiin lajiin täysin, mutta kesti muutama vuosi ennen kuin saimme kerättyä rohkeutemme ja upotettua varpaat hiekkaan pysyvästi. 

On ollut unelmien täyttymys päästä treenaamaan biitsiä tavoitteellisesti hyvässä valmennuksessa. Kahtena edellisenä kesänä sijoituimme SM-finaaleissa neljänneksi ja ennen korona-ajan alkua pääsimme aloittamaan kansainväliset pelit Maailmankiertueen 1 ja 2 tähden kilpailuissa Kiinassa, Guamissa ja Malesiassa, sekä Pohjoismaiden turnauksissa Norjassa ja Ruotsissa. Tulevina tavoitteina on SM-mitali, sekä pelaaminen Maailmankiertueen korkeimmissa turnauksissa. Jonain päivänä haluaisin myös edustaa Suomea arvokisoissa. 

Kun lentopallon ja biitsin välillä vaihtelu loppui, avautui mahdollisuus oikeasti tähdätä myös oman fysiikan vahvistamiseen ja sen kautta oman pelin kehittämiseen seuraavalle tasolle. Lempitreenini ovat nopeustreenit – varsinkin pitkän maksimivoimatasojen nostamisen jälkeen – ja räjähtävän voiman treenaaminen puntilla, niissä pääsee aina haastamaan itseään ja fiilis niiden jälkeen on ihan huippu! 

Emilian kanssa tutustuttiin biitsikentillä muutama vuosi sitten, ja sen jälkeen olen seurannut mielenkiinnolla Empun nousua liigakentille ja maajoukkueliberoksi. Heti kuin tapasin Empun, kiinnitin huomiota siihen miten hyvässä kunnossa hän oli; pomppu oli aina hiekallakin aivan jäätävä ja suunnanmuutokset salamannopeita. Kun somessa näin Empun treenityyliä, vaikutti se aina mielenkiintoiselta ja monipuoliselta. Kaipasin viime kesän jälkeen uutta puhtia ja intressiä fysiikkatreenaamiseen ja aloitettiin Empun kanssa yhteistyö. 

On ollut huikeaa saada Empulta ammattitaitoista apua ja tukea kehittymiseen. Ohjelmointi on monipuolista, raikasta ja kokonaisvaltaista. CORE-treenit luovat hyvää pohjaa niin voima-ominaisuuksien kehittämiseen kuin kontrolliin hiekalla ja huoltotreenit pitävät huolta että kroppa pysyy kunnossa tiiviin treenitahdinkin keskellä. Innoissani aina odotan uuden treeniblokin alkamista, kun pääsee hermottamaan ja testailemaan uusia juttuja. Empulta voi myös aina kysyä, jos jokin mietityttää ja hänellä on aina tarkkaan harkittu motivaatio treenien takana, silloin on helppo luottaa tekemiseen ja voi keskittyä tunnustelemaan, miten oma kroppa reagoi erilaisiin treeneihin.

IIDA MIKKONEN, 23 v, Lentopallo

Mä olen Iida kohta 24 vuotias energinen Ensihoidon AMK opiskelija Turusta. Palloilen kirjaimellisesti koulun, lentopallon ja töiden välillä vähemmän ja enemmän päättömästi. 
 
Lentopallon aloitin 2005 8-vuotiaana ja suurimman osan elämästäni olen pelannut Maskun Katajan paidassa.  Lukion jälkeen 2016 lopetin lentopallon aktiivisen harrastamisen kun lähdin aupairiksi ja entisen peliporukan hajotessa, mutta kävin joskus hallilla muutamissa treeneissä. Syksyllä 2018 palasin lentopallon pariin Maskun Katajaan pelaamaan naisten 2-sarjaa. Kauden 19-20 aloitin loukkaantumisella, mutta pääsin vielä syyskaudella pelaamaan. Kauden jälkeen tuntui, että palo lentopalloon oli entistä kovempi ja motivaatio oli korkealla, vaikka koronan vuoksi lajitreeneihin ei päässyt. Kesällä 2020 kävin LP Tuton treeneissä ja sille tielle jäin. Kaudella 20-21 pelasin enimmäisen 1-sarjakauteni. 
 
Aikoinaan unelmoin urheilusta ammattina, mutta yhtäkkiä lukion lopulla tuntui siltä, että oli kauhea kiire seuraavaan kouluun ja työelämään, ehkä sellainen oravanpyörän tietynlainen turvallisuus houkutti. Nyt kohta 24-vuotiaana uskallan taas unelmoida urheilusta ammattina. Haluan kehittyä urheilijana niin fyysisesti kuin psyykkisesti. Tuntuu hassulta sanoa ”ääneen”, mutta tavoittelen paikkaa liigajoukkueessa. Yksi suurimmista tavoitteista on kuitenkin pysyä ehjänä ja sen myötä saada iloa tästä harrastuksesta mahdollisimman pitkään. 
 
Lempi treenin valitseminen on super vaikeaa, koska inhokkejakaan ei bulgarialaisten kyykkyjen lisäksi juurikaan löydy. Koska en osaa valita yhtä, valitsen parista kategoriasta yhden: lajitreeneistä kaikki puolustustreenit, salilta maksimivoimapuntit ja yksittäisenä liikkeenä penkkipunnerrus sekä ulkoota porrastreenit. 
 
Emilialta aukesi yksilövalmennuspaikkoja jotenkin ihan täydellisen sopivasti kauden loppuun. Olin pitkään miettinyt fysiikkavalmentajan hankkimista ja tuntui, että nyt on aika ottaa se askel. Tämän lisäksi syksyllä tein Emilian Ponnistusvoima 1 -harjoitusohjelmaa ja tykkäsin kovasti siitä. Mulle iso asia on myös se, että valmentajalla on tarkka lajituntemus ja osaa tehdä fysiikkaohjelman sen mukaan. Kaikkien näiden syiden lisäksi Emilian oma tarina lentopallon parissa on uskomattoman inspiroiva! 

 LOTTA VIRTA, 20v, lentopallo

Olen Lotta, pian 20-vuotias turkulainen lentopalloilija. Urheilijan lisäksi olen hierojaopiskelija, intohimoinen kahvihifistelijä sekä energinen tuittupää.

Päädyin vaihtamaan aikaisemman lajini sulkapallon lentopalloon ollessani 11-vuotias. Kolusin junnuvuosina kaikki pelipaikat läpi pelaten pääosin passarina ja yleispelaajana, mutta ison loukkaantumisen myötä siirryin pysyvästi liberon tontille ollessani 15-vuotias. Kasvattajaseuranani toimii Raision Loimu ja viimeiset kaksi kautta olen ollut TuTo:n naisten ykkössarjajoukkueen mukana.

Tavoitteeni urheilun suhteen ovat vaihdelleet jonkin verran viimeisen vuoden aikana. Kuitenkin yksi asia on pysynyt samana: haluan urheilla mahdollisimman korkealla tasolla. Tällä hetkellä tahdon nauttia urheilusta ja kehittyä kohti parasta itseäni tasaisesti jokaisella osa-alueella. Kesän ajan aion panostaa fysiikkaharjoitteluun sekä psyykkiseen valmentautumiseen. Tulevaisuudessa haluan urheilla niin korkealla tasolla kuin mahdollista, mitä se sitten kohdallani tarkoittaakaan. 

Luonnollisesti lajitreenit pitävät kärkipaikkaa lemppareissa. Siellä pidän erityisesti kovista puolustustreeneistä, joissa saa ryömiä pisin lattioita. Jos lajitreenejä ei oteta huomioon, lempparitreeneihin kuuluvat ihan ehdottomasti kaikki punttitreenit! Olen erittäin innokas raudannostelija, ja erityisesti jalkapäivät saavat mut syttymään.

Yhteistyötä ollaan Emilian kanssa tehty jo noin vuoden päivät. Kiinnostuin alunperin Empun liberovalmennuksesta, koska olin kokenut jääväni ”väliinputoajaksi” normaaleissa lentopalloilijan fysiikkatreeneissä hyppyjen ja loikkien ollessa kohdallani mahdollisia vain hyvin vähäisissä määrin. Empusta tiesin heti, että hän, jos kukaan, pystyy auttamaan mua kehittymään vammasta huolimatta. Kehityinkin viime kauden aikana aivan huimasti fysiikkapuolella Empun ansiosta. Pienen tauon jälkeen päädyin jatkamaan Empun kanssa, sillä välillä tuntuu, että Emppu tuntee mut paremmin kuin mä itse ja tämän ansiosta meidän yhteistyö on älyttömän sujuvaa. Tärkeimpänä asiana pidän kuitenkin sitä, että Emppu ei ole kiinnostunut vain ja ainoastaan painoista tangossani, vaan kokonaisvaltaisesti minusta ja kehityksestäni niin ihmisenä kuin urheilijana. Koen saavani Empulta fyysisten harjoitteiden lisäksi paljon henkistä tukea erilaisissa urheilijan elämään vaikuttavissa asioissa. Empusta huokuu se, että hän haluaa kehittyä valmentajana jatkuvasti ja että hän tekee tätä oikeasti meitä urheilijoita varten.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google